VAN DE IB-ER...

Bij deze stel ik mij graag voor aan alle ouders.

Xandra Smit

Intern begeleider, voor alle groepen.

Volgens de omschrijving van ons samenwerkingsverband Sine Limite is een intern begeleider coach en vraagbaak voor collega’s, treedt op als kenniscoördinator, geeft handelingsadviezen, denkt mee over schoolontwikkeling en is coördinator in het web van (flexibele) ondersteuningsmogelijkheden. Ook bevordert de intern begeleider het partnerschap met ouders.

Mijn naam is Xandra Smit, getrouwd en moeder van twee volwassen dochters.

Na 23 jaar in het speciaal basisonderwijs in Hengelo te hebben gewerkt ben ik in 2002 als IB-er bij OBS Kolmenscate gestart.

Op dat moment studeerde ik psychodiagnostiek en aansluitend heb ik mijn HBO psychologie en Master SEN gehaald. Het was in die tijd dat alles over “zorg” nog in de kinderschoenen stond.

In 2014 is passend onderwijs ingegaan. Dat klinkt voor mij nog steeds vreemd. Alsof we daarvoor bij Kolmenscate niet passend werkten. Al jaren lang vind ik onderwijs op maat erg belangrijk vanuit de visie dat ieder kind uniek is. Daarom probeer ik bij de ontwikkeling van het kind niet alleen naar de cognitieve kant, maar vooral ook naar het sociaal emotioneel functioneren en de talenten te kijken.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig diverse cursussen en studies.

Ten overvloede misschien, maar op mijn werkdagen, staat de deur voor elke leerkracht, maar vooral voor u ouders open. Loop gerust binnen om een afspraak te maken als u zich zorgen maakt over uw kind.

Xandra


Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT