SPORTEN BIJ ONS OP SCHOOL

Natuurlijk heb je elke week twee keer een gymles, volgens de methode “bewegen samen regelen”. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken of er gewerkt kan worden met vernieuwende materialen. Naast de reguliere gymlessen zijn er ook nog een aantal andere sportactiviteiten waar je aan mee kunt doen. Zo is er elk jaar het Deventer schoolvoetbaltoernooi. Verder kun je meedoen aan een tafeltennistoernooi, korfbaltoernooi, dammen en schaken. Ook nemen wij om het jaar deel aan de actie van Plan: Schaatsen voor water.
De groepen 7 en 8 hebben -meestal in juni- een heerlijke sportdag waarop tegen andere basisscholen uit Deventer kleine competities worden gespeeld. Aan het eind van de dag is de grote estafetteloop: het winnende team neemt een prachtige wisselbeker mee naar school.
Tot slot hebben wij elk jaar vlak voor de herfstvakantie de 'herfstloop'. Onze meester Ben zorgt er in zijn gymlessen voor dat je goed voorbereid aan de start staat. Alle leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 doen mee. Je kunt dan kiezen om 1,5, 2, 2,5 of 3 km hard te lopen. Wie weet loop je wel een persoonlijk record!

 

Mobiez op OBS Kolmenscate

In maart zijn we gestart met Mobiez. U zult vast wel van uw kind vernomen hebben dat we het afgelopen half jaar vernieuwende spelmaterialen tot onze beschikking hebben.

Wat houdt mobiez precies in? Met mobiez willen we leerlingen laten kennismaken met sporten van deze tijd. Een aantal vernieuwende materialen die heel bijzonder zijn: biketrial, tumblingbaan, handboogschieten, een echte judomat met judopakken, circusmaterialen, atletiekmaterialen, kan jam, kickboxen, skateboarden, skeeleren enz. Deze materialen zijn verpakt in 5 verschillende mobiez. Het schooljaar is verdeeld over 5 periodes en na elke periode krijgen we een nieuwe mobie. Belangrijk is het om te weten dat naast deze trendsporten nog steeds plaats is voor de traditionele activiteiten waar leerlingen ook heel veel plezier aan beleven. Zelf vind ik het een voorrecht om bij goed weer ook aandacht te besteden aan het buiten gymmen.

Wilt U meer weten over mobiez kijk dan op www.mobiez.nl. Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT