Sporten bij ons op school

Natuurlijk hebben de kinderen elke week twee keer een gymles, volgens de methode “bewegen samen regelen”. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken of er gewerkt kan worden met vernieuwende materialen. Naast de reguliere gymlessen zijn er ook nog een aantal andere sportactiviteiten waar de kinderen aan mee kunt doen. Zo is er elk jaar het Deventer schoolvoetbaltoernooi. Verder kunnen de kinderen meedoen aan een tafeltennistoernooi, korfbaltoernooi, dammen en schaken. Ook neemt de school om het jaar deel aan de actie van Plan: Schaatsen voor water.
De groepen 7 en 8 hebben -meestal in juni- een heerlijke sportdag waarop tegen andere basisscholen uit Deventer kleine competities worden gespeeld. Aan het eind van de dag is de grote estafetteloop: het winnende team neemt een prachtige wisselbeker mee naar school.
Tot slot heeft de school elk jaar, vlak voor de herfstvakantie de 'herfstloop'. Onze meester Ben zorgt er in zijn gymlessen voor dat alle kinderen goed voorbereid aan de start staan. Alle leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 doen mee. Ze kunnen dan kiezen om 1½, 2, 2½ of 3 km hard te lopen. Wie weet lopen de kinderen wel een persoonlijk record!


               

Mobiez op Kindcentrum Kolmenscate

In maart zijn we gestart met Mobiez. U zult vast wel van uw kind vernomen hebben dat we het afgelopen half jaar vernieuwende spelmaterialen tot onze beschikking hebben.

Wat houdt mobiez precies in? Met mobiez willen we leerlingen laten kennismaken met sporten van deze tijd. Een aantal vernieuwende materialen die heel bijzonder zijn: biketrial, tumblingbaan, handboogschieten, een echte judomat met judopakken, circusmaterialen, atletiekmaterialen, kan jam, kickboxen, skateboarden, skeeleren enz. Deze materialen zijn verpakt in 5 verschillende mobiez. Het schooljaar is verdeeld over 5 periodes en na elke periode krijgen we een nieuwe mobie. Belangrijk is het om te weten dat naast deze trendsporten nog steeds plaats is voor de traditionele activiteiten waar leerlingen ook heel veel plezier aan beleven. Onze vakdocent voor de gym, vindt het een voorrecht om bij goed weer ook aandacht te besteden aan het buiten gymmen. 

Voor meer informatie zie www.mobiez.nl. 
 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT