GROEP 7A

                            

Welkom op de groepspagina van groep 7a. De leerkracht van deze groep is Carmen Hulsman, zij is er de hele week.

 

De ochtenden in groep 7a bestaan meestal uit (voor)lezen, rekenen, spelling en taal. In de middaguren komen de andere vakken aan bod: DaVinci, Blits, Engels en schrijven.

Tijdens keuzetijd leren de kinderen hun eigen talenten te ontwikkelen. Er is steeds keuze uit een aantal kaarten. Tijdens het hele leerproces neemt de ontwikkeling van de leerspieren een belangrijke plaats in. De kinderen moeten leren reflecteren op hun werk. Zo worden ze mede- eigenaar van hun leerproces. De kinderen doen verslag van hun werk, door zaken waar ze trots op zijn in Schoolfolio te zetten. Schoolfolio is een digitale portfolio.

 

In groep 7 krijg je een agenda van school. De agenda nemen de kinderen iedere dag mee naar school en mee naar huis. Op school wordt er geoefend hoe je een agenda moet invullen. Door een agenda te gebruiken, leren de kinderen hun werk nog beter te plannen en is het een mooie voorbereiding voor het voortgezet onderwijs.

Naast een agenda krijg je in groep 7 ook huiswerk. De  kinderen krijgen taal- en rekenhuiswerk mee nar huis. Zo worden ze ook  beetje bij beetje voorbereid op het voortgezet onderwijs. Naast huiswerk moeten de kinderen ook topografie van Europa leren, een spreekbeurt geven en een werkstuk maken.

 

Naast al het leren is het belangrijkste dat wij: de kinderen en de leerkrachten zorgen voor een gezellige en een fijne sfeer, waar iedereen zichzelf kan zijn en zichzelf kan ontwikkelen.

met vriendelijke groet,

Carmen Hulsman

 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT