Groep 4A

        

In groep 4A geven juf Dianne en juf Sasja les. Meester Thomas helpt ons ook met leren.

In de ochtend zijn we bezig met de basisvakken lezen, rekenen, spelling en taal. We zijn vaak samenwerkend aan het leren en bewegen er ook graag bij. Zo kun je ons zomaar vinden op het veld of het plein, waar we bezig zijn met de opdrachten. Onze leerspieren trainen we elke dag. Ze worden steeds sterker!

Elke woensdagochtend is er ook tijd voor tekenen, muziek en handvaardigheid. Verderop in het schooljaar gaan de kinderen zelf kiezen uit verschillende activiteiten die we aanbieden op deze ochtend. De kinderen kunnen zo op zoek gaan naar hun interesses en talenten. Omdat we lezen zo belangrijk vinden, gaan de kinderen ‘De Leestas’ maken. Dit is een versierde tas, waar spullen over het gelezen boek in zitten. De kinderen vertellen over het boek lezen eruit voor in de groep. Best spannend en toch ook leuk om te doen!

Dit schooljaar starten we met DaVinci. We leren van alles over de wereld om ons heen. Ons eerste thema heet ‘Wie ben ik?’ In het portfolio bewaren we het hele jaar de werkjes waar we trots op zijn en andere gemaakte opdrachten.

Elk jaar in oktober gaan we op ontdekkingsreis door het bos. We gaan het Sporenpad lopen. De natuurouders kunnen veel vertellen over paddenstoelen, schimmels en planten. Het hele schooljaar bouwen we samen aan een gezellige en goede sfeer in de klas, waar iedereen zich veilig voelt. Dan kan iedereen zijn/haar talenten laten groeien en ook de leerspieren ontwikkelen. Natuurlijk helpen octo, de olifant, de eekhoorn, de dolfijn en de aap ons daarbij!

We maken er samen een fijn schooljaar van!

 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT