Groep 6B

 

Welkom op de groepspagina van groep 6B.

In deze groep werken 2 leerkrachten. Op maandag, dinsdag staat Marieke Sijbrandij voor deze groep en op woensdag, donderdag en vrijdag Erica Docter. 

De ochtenden in groep 6 bestaan meestal uit lezen, rekenen, spelling en taal. Kinderen mogen vertellen over een boek dat ze gelezen hebben. In de middaguren gaan we dan meer “de wereld in”. Bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur doen we dit m.b.v. de principes van de Meervoudige Intelligentie. De kinderen verdiepen zich in de thema’s op de manier die bij hun past. Dit doen ze door te kiezen uit de opdrachtkaarten die er zijn over dit thema. Alle thema’s worden afgesloten met een PowerPoint, Muurkrant of werkstukje die ze in de klas presenteren. Bij natuur maken de kinderen bijvoorbeeld een mindmap. 

Tijdens de keuzetijd leren de kinderen hun eigen talenten ontwikkelen; ze kiezen iets waar ze zelf interesse in hebben en gaan hiermee op verschillende manieren aan de slag. 

Tijdens het hele leerproces neemt de ontwikkeling van de leerspieren een belangrijke plaats in. 
Dit jaar zullen de kinderen ook met Engels aan de slag gaan. Het Engels wordt geleerd d.m.v. een lied. Ook dit jaar werken we met schoolfolio. De kinderen kunnen hierin laten zien wat ze dit jaar leren en doen. Dingen waar ze trots op zijn kunnen ze toevoegen aan hun eigen pagina. 

 

Natuurlijk is er ook ruimte voor andere vakken zoals verkeer, handvaardigheid, tekenen en muzikale vorming. 

We hebben ook een Kanjerkoffer, die rond gaat door de klas. Kinderen stellen zichzelf voorstellen d.m.v. de spullen die ze in de koffer hebben gedaan.

 

In groep 6 krijgen de kinderen iets meer opdrachten voor thuis: 

- topografie van Nederland 

- spreekbeurt 

 

Naast dit leren is er ook aandacht voor de sociaal-emotionele kant, een uitstapje, een workshop, het project met afsluiting enz. 

Maar het belangrijkste is dat we, de kinderen en de leerkrachten, samen zorgen voor een gezellige en een fijne sfeer. 

 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT