Groep 5AIn groep 5A geeft meester Okke de hele week les. In de ochtenden zijn we vooral bezig met beter leren lezen, rekenen, doen we spelling en maken we taal. Ook staat elke week keuzetijd op het rooster. Dan kunnen de kinderen kiezen uit verschillende activiteiten op het gebied van (wetenschap en) technologie, creativiteit en je eigen talent ontwikkelen.

In groep 5 beginnen we met het digitale schoolfolio. In dit portfolio/schoolfolio laten de kinderen zien waar ze trots op zijn, wat er misschien een keertje fout ging en wat ze hebben geleerd.

Tijdens dit hele leerproces neemt de ontwikkeling van de leerspieren een belangrijke plaats in.

In de middaguren gaan we meer “de wereld in”. Bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur doen we dit m.b.v. de principes van de Meervoudige Intelligentie (MI). De kinderen verdiepen zich in de verschillende thema’s door opdrachten te kiezen die bij hen passen. Elk thema wordt afgesloten met een opdracht waarin de kinderen laten zien wat ze geleerd hebben. (Over MI kunt u op deze website meer informatie vinden.)

Ook gaan we in groep 5 natuurlijk verder met Engels door naar Engelstalige liedjes te luisteren, veel Engels te praten en soms een werkblad te maken.

In groep 5 krijgen de kinderen al een beetje huiswerk mee:

- ze bereiden thuis hun spreekbeurt voor;

- ze leren de tafels van 1 t/m 10 en

- ze gaan nog beter leren klokkijken (analoge en digitale klok)

Naast dit leren is er natuurlijk ook aandacht voor de sociaal-emotionele kant, een uitstapje, een workshop, het project met afsluiting enz.

Maar het belangrijkste is dat we samen zorgen voor een gezellige en een fijne sfeer en dat we veel mogen leren met en van elkaar.

 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT