Groep 4A

In groep 4A geven juf Dianne en juf Anke les aan 26 kinderen. Juf Tonnie helpt ons ook met leren.

’s Ochtends zijn we in de groep veel bezig met lezen, spelling, taal en rekenen. Bewegend leren neemt hierbij een belangrijke plaats in. Als het even kan, zijn we buiten te vinden met een opdracht. Is het slecht weer, dan gaan we toch gewoon bewegend leren in de klas, op de gang of in de speelzaal? De leerspieren proberen we hierbij ook op een goede manier in te zetten.

Naast deze basisvakken is er natuurlijk ook tijd voor tekenen, muziek en handvaardigheid.
Door de verschillende opdrachten tijdens keuzetijd worden kinderen uitgedaagd en talenten ontdekt. Elk kind vindt wel een leuke activiteit en daarnaast is er ook ruimte voor eigen ideeën. Onze wereld wordt steeds groter. Tijdens thema’s die we aanbieden volgens de principes van Meervoudige Intelligentie, zijn we creatief bezig, ontdekken en onderzoeken we nieuwe dingen, en voeren we opdrachten uit. De foto’s en werkjes die de kinderen willen bewaren en waar ze trots op zijn, bewaren we in het portfolio.

Groep 4 gaat dit jaar het Sporenpad lopen. Onder leiding van de Natuurouders gaan we op ontdekkingsreis in het bos.

Het hele schooljaar werken we samen aan een gezellige en goede sfeer in de klas, waar iedereen zich veilig voelt. Dan kan iedereen zijn/haar talenten laten groeien en ook de leerspieren ontwikkelen. Natuurlijk helpen octo, de olifant, de eekhoorn, de dolfijn en de aap ons daarbij!

Het gaat een gezellig en leerzaam jaar worden.

 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT