Groep 3A


In groep 3A werkt Juf Leonie op maandag t/m woensdag en in de oneven weken de vrijdag. Juf Wendy staat op donderdag en in de even weken de vrijdag voor de groep. Juf Tonnie helpt ons ook met leren.

In de ochtend zijn we in de groep veel bezig met lezen, taal, spelling en rekenen. Voor groep 3 is dat best spannend; leren lezen en schrijven. De leerspieren proberen we hierbij op een goede manier in te zetten. Naast deze basisvakken is er natuurlijk ook tijd voor muziek, drama, tekenen en handvaardigheid.

Tijdens keuzetijd kiezen de kinderen een activiteit die ze leuk vinden. Door het aanbieden van verschillende opdrachten is er voor elk kind wel een uitdaging te vinden of een talent te ontdekken. Onze wereld wordt steeds groter. Dat zien we terug in de thema's die we aanbieden volgens de principes van Meervoudige Intelligentie. Kinderen leren op hun eigen manier door creatief bezig te zijn, ontdekkend leren, onderzoeken en opdrachten uitvoeren. In het portfolio verzamelen we gedurende het jaar foto’s van gemaakte opdrachten en werkjes die de kinderen willen bewaren en waar ze trots op zijn!

Groep 3 gaat dit jaar het Kabouterpad lopen in september. Even buiten op ontdekkingstocht door de natuur onder leiding van de natuurouders.

Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn/haar talenten kan laten groeien, vinden wij het belangrijk om te werken aan een fijne en gezellige sfeer in de klas, samen met de kinderen. Het gaat een leuk en leerzaam jaar worden!

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl