Veilig verkeer op obs Kolmenscate

Samen met de verkeersouders werkt OBS Kolmenscate aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rond de school. Dit betekent bijvoorbeeld dat in overleg met de gemeente de reis van en naar school zo veilig mogelijk wordt gemaakt. Zo zijn er verkeersborden rondom de school geplaatst, is er ruimte gecreëerd voor de fietsen van ouders en zijn er (verkeers)regels opgesteld. Daarnaast worden de struiken rond de school regelmatig gesnoeid, zodat de leerlingen veilig over de stoep kunnen lopen.
Zie het submenu ‘downloads verkeer’ voor alle gemaakte afspraken, tips en adviezen.

Daarnaast wordt er in de groepen aandacht besteed aan veilig deelnemen aan het verkeer en worden er verkeerslessen gegeven. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, worden in groep 7 fietsexamens afgenomen, zowel een theoretisch als een praktisch verkeersexamen. 
Kijk bij Veilig Verkeer Nederland voor meer informatie.


Om het jaar staat de school twee dagen in het teken van Streetwise. Van groep 1 t/m 8 zijn er dan activiteiten die te maken hebben met veiligheid in het verkeer. 
Kijk bij ANWB/Streetwise voor meer informatie.


 

Mocht u vragen of suggesties hebben dan horen we deze uiteraard graag. U kunt ons over verkeerssituaties rondom school even aanspreken, maar natuurlijk u kunt ook een email sturen.

Verkeersouders:
Jolanda Groot Koerkamp:  jolanda.gk@ziggo.nl
Katja van Dongen: goloveckaya@mail.ru

Vanuit school krijgen de verkeersouders ondersteuning van Barbara van der Visch en Harry Talens.Laatste Nieuws

Openingsweek
Koningsspelen
Afsluiting project
Technobiel
Dode Hoek lessen

Uit het fotoboek

kerstdiner (2) foto 2
IMG_4410 IMGP2359