Techniek op school


Van banden plakken tot een elektrisch circuit

Om de praktische vaardigheden van onze leerlingen te ontwikkelen geven we in veel van onze groepen technieklessen. In deze lessen staat het gebruik van gereedschappen en materialen centraal en werken de leerlingen aan allerlei (alledaagse) technische opdrachten. In de opdrachten wordt vaak een beroep gedaan op inzicht, creativiteit, samenwerking, zelfstandigheid en oplossend vermogen. Daarnaast leren de kinderen netjes werken, hun spullen schoonmaken en alles goed opruimen.

 

De opdrachten zijn zeer verschillend en leerlingen kunnen veel zelf ontdekken en uitproberen. Er zijn meestal twee of drie hulpouders aanwezig die erg enthousiast zijn over de lessen. 

Maar niet alleen de ouders zijn enthousiast. Een leerling van groep 7 zegt over de technieklessen: “Ik vind techniek heel leuk. Je leert er veel van en er zijn hele leuke opdrachten zoals linosnede, figuurzagen, een armbandje maken en een ballonauto maken. Het is gezellig en je mag de opdracht kiezen die jij wilt doen. Je mag soms met z’n tweeën werken aan een opdracht en je krijgt de vrijheid: dat is cool. Het is soms moeilijk, maar ja dat hoort.’’ 


Laatste Nieuws

Openingsweek
Koningsspelen
Afsluiting project
Technobiel
Dode Hoek lessen

Uit het fotoboek

IMG_4402 IMG_4378
IMGP2288 P1030187