Groep 8b

 

Welkom op de groepspagina van groep 8b. Deze groep krijgt de hele week les van juf Barbara van de Visch.

Groep 8 is de laatste groep van de basisschool. Daarom staat een groot deel van het jaar in het teken van het vervolgonderwijs. Dit gebeurt op verschillende manieren: ambitiegesprekken, voorlichtingsavonden van het Etty Hillesum Lyceum, bezoeken van diverse scholen van het voortgezet onderwijs, verwijzingsgesprekken. Sinds vorig jaar doen we de eindtoets van Route 8.

Daarnaast willen we de kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op het voortgezet onderwijs door ze steeds meer verantwoordelijkheid te geven over hun eigen werk, werkhouding en luisterhouding. Hoe kinderen hiermee omgaan kan een goede indicatie zijn voor de juiste schoolkeuze.

In groep 8 hebben de kinderen ook huiswerk. Een keer per week taal en een keer per week rekenen. Daarnaast is er nog een aantal extra huiswerkopdrachten, die de kinderen op hun eigen niveau kunnen uitwerken.

Ook een boekpromotie, een spreekbeurt en een werkstuk horen bij de vaste opdrachten voor groep 8.

Naast al deze serieuze zaken, hebben we natuurlijk aan het eind van het jaar de musical, waar we vanaf ongeveer april mee aan het werk gaan. En in mei gaan we op kamp naar Ameland.

 

Laatste Nieuws

Sportdag
Avondvierdaagse
Deventer schoolvoetbal
Koningspelen
IJsselloop 2018

Uit het fotoboek

IMG_1124 CAM01581
IMG_0500 CAM01749