Groep 8A

 


Welkom op de groepspagina van groep 8a van leerkrachten Erica Docter (op maandag, dinsdag en woensdag) en Anke Hassink(op donderdag en vrijdag).

Groep 8 is de laatste groep van de basisschool. Daarom staat een groot deel van het jaar in het teken van het vervolgonderwijs. Dit gebeurt op verschillende manieren: ambitiegesprekken, voorlichtingsavonden van het Etty Hillesum Lyceum, bezoeken van diverse scholen van het voortgezet onderwijs, verwijzingsgesprekken. En natuurlijk wordt tot slot de eindtoets gemaakt.

Daarnaast willen we de kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op het voortgezet onderwijs door ze steeds meer verantwoordelijkheid te geven over hun eigen werk, werkhouding en luisterhouding. Hoe kinderen hiermee omgaan kan een goede indicatie zijn voor de juiste schoolkeuze.

In groep 8 hebben de kinderen ook huiswerk. Een keer per week taal en een keer per week rekenen. Daarnaast is er nog een aantal extra huiswerkopdrachten, die de kinderen op hun eigen niveau kunnen uitwerken.

Ook een boekpromotie en een spreekbeurt horen bij de vaste opdrachten voor groep 8.

Aardrijkskunde, geschiedenis en biologie gaan op de meervoudige intelligentie manier, met kaarten en theorielessen. Wat we dit jaar ook weer doen is het werken met een werkuur. Alle leerlingen kunnen kiezen uit verschillende opdrachten, waar ze aan werken. Dat kan bijvoorbeeld een PowerPoint zijn, maar het kan ook een schrijfopdracht zijn , of een opdracht in het Engels. Er is ook een moment in de week, waarop de opdracht aan de klas gepresenteerd kan worden.

Naast al deze “serieuze” zaken besteden we natuurlijk ook aandacht aan andere dingen: Techniek, handvaardigheid, gym, projecten en niet te vergeten de eindmusical.

Natuurlijk is het hoogtepunt van het jaar: Het schoolkamp op Ameland. We verblijven in Ballum.

Samen gaan we voor een fantastisch jaar!!


 

Laatste Nieuws

Sportdag
Avondvierdaagse
Deventer schoolvoetbal
Koningspelen
IJsselloop 2018

Uit het fotoboek

IMG_1136 P1030204
IMG-20150329-WA0025 IMG_1135