Groep 7b

Welkom op de groepspagina van groep 7b.
Leerkrachten Daphne Meijer ( dinsdag) en Harry Talens (maandag t/m vrijdag) afwisselend Monique Bergman en Nadieh Borgmann ( maandag of vrijdag)

In groep 7 worden de kinderen steeds zelfstandiger. Wij willen ze hier zo goed mogelijk in begeleiden.

In groep 7 komen naast de gewone vakken een aantal nieuwe zaken aan de orde. De kinderen krijgen voor het eerst Engels, ze doen in april verkeersexamen (theorie en praktijk), de jongens en de meisjes krijgen als aparte groepen een weerbaarheidstraining en we hebben een sportdag. Natuurlijk gaan we ook weer op kamp, op de fiets….. (drie dagen en 2 nachten) Elke week is er een creatieve les en een keer in de drie weken houden we een techniekmiddag.

Groep 7 is dus een jaar waarin de kinderen nog veel nieuws leren. Naast dit leren is er ook aandacht voor de sociaal-emotionele kant en natuurlijk zijn er uitstapjes, workshops tijdens de projectweken en doen we gezellige dingen in de klas. Ook zijn we dagelijks met het werkuur bezig. Hier kunnen kinderen onderwerpen kiezen die ze interessant vinden.

Voor rekenen en taal is er twee maal per week huiswerk. In de tweede helft van het schooljaar doen de kinderen het verkeersexamen. Dit is zowel theoretisch en praktisch ..De entreetoets nemen we af in mei/juni. Daarmee kunnen we bekijken op welke terreinen kinderen goed zijn. En waar ze nog extra begeleiding in nodig hebben. Ook een boekpromotie en een spreekbeurt komen aan de orde.

Laatste Nieuws

Sportdag
Avondvierdaagse
Deventer schoolvoetbal
Koningspelen
IJsselloop 2018

Uit het fotoboek

IMGP2442 kerstdiner (50)
herfstloop (21) IMGP2329