Groep 6A


Welkom op de groepspagina van groep 6a. 

In deze groep werken 2 leerkrachten. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag  staat Netty Blasman voor deze groep en op vrijdag Marieke Sybrandy. 

De ochtenden in groep 6 bestaan meestal uit lezen, rekenen, spelling en taal. In de middaguren gaan we dan meer “de wereld in”. Bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur doen we dit m.b.v. de principes van de Meervoudige Intelligentie. De kinderen verdiepen zich in de thema’s op de manier die bij hun past. Dit doen ze door te kiezen uit de opdrachtkaarten die er zijn over dit thema. De thema’ s van aardrijkskunde en geschiedenis worden afgesloten met een toets die ze op school mogen leren. Bij natuur maken de kinderen een mindmap in de klas. 

Over MI kunt u op deze website meer informatie vinden. 

Tijdens de keuzetijd leren de kinderen hun eigen talenten ontwikkelen; ze kiezen iets waar ze zelf interesse in hebben en gaan hiermee op verschillende manieren aan de slag. 

Tijdens het hele leerproces neemt de ontwikkeling van de leerspieren een belangrijke plaats in. 

 

In groep 6 zijn er ook enkele technieklessen . Hierbij komen ouders de nodige ondersteuning geven. Verschillende technieken komen aan bod, te weten: zagen, timmeren, werken met elektriciteit, weven, armbandjes maken, enz. Natuurlijk zijn er nog meer vakken in groep 6, zoals handvaardigheid, tekenen en muzikale vorming. 

 

In groep 6 krijgen de kinderen iets meer opdrachten voor thuis: 

- topografie van Nederland 

- spreekbeurt 

 

Naast dit leren is er ook aandacht voor de sociaal-emotionele kant, een uitstapje, een workshop, het project met afsluiting enz. 

Maar het belangrijkste is dat we, de kinderen en de leerkrachten, samen zorgen voor een gezellige en een fijne sfeer. 

 

Kortom, genoeg te doen. 

 

Laatste Nieuws

Koningsspelen
Afsluiting project
Technobiel
Dode Hoek lessen
Sportdag

Uit het fotoboek

IMG-20150504-WA0036 kerstdiner (54)
kerstdiner (36) P1030179