Groep 6/7B


In deze groep werken 2 leerkrachten. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat Sasja Veenstra voor deze groep en op de woensdag Anke Hassink. 

 

De ochtenden in groep 6/7 bestaan meestal uit lezen, rekenen, spelling en taal. In de middaguren gaan we dan meer “de wereld in”. Bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur doen we dit m.b.v. de principes van de Meervoudige Intelligentie. De kinderen verdiepen zich in de thema’s op de manier die bij hun past. Dit doen ze door te kiezen uit de opdrachtkaarten die er zijn over dit thema. De thema s van aardrijkskunde en geschiedenis worden afgesloten met een toets die ze op school mogen leren. Voor Natuur maken de kinderen een mindmap op school. Over MI kunt u op deze website meer informatie vinden. 

Nieuw in groep 7 zijn de vakken Engels en studerend lezen. 

 

In groep 6/7 zijn er ook enkele technieklessen . Hierbij komen ouders de nodige ondersteuning geven. Verschillende technieken komen aan bod, te weten: zagen, timmeren, werken met elektriciteit, weven, armbandjes maken, enz. Natuurlijk zijn er nog meer vakken in groep 6/7, zoals handvaardigheid, tekenen en muzikale vorming. 

 

In groep 6/7 krijgen de kinderen een paar opdrachten voor thuis: 

- topografie van Nederland (groep 6), topografie Europa (groep 7) 

- spreekbeurt  

- huiswerk taal en rekenen (groep 7) 1 x per week 

-werkstuk ( groep 7) 

 

Naast dit leren is er ook aandacht voor de sociaal-emotionele kant, een uitstapje, een workshop, het project met afsluiting enz. 

Maar het belangrijkste is dat we, de kinderen en de leerkrachten, samen zorgen voor een gezellige en een fijne sfeer. 

 

Kortom, uitdaging genoeg in groep 6/7. 

  

Laatste Nieuws

Koningsspelen
Afsluiting project
Technobiel
Dode Hoek lessen
Sportdag

Uit het fotoboek

IMGP2310 IMG-20150426-WA0001
opening (25) korfbal (12)