Groep 5B


In groep 5B geeft meester Okke de hele week les, maar hij doet ook leuke spelletjes met de groep en leest graag een leuk verhaal voor 

In de ochtenden zijn we vooral bezig met beter leren lezen en natuurlijk gaan we rekenen, doen we spelling en maken we taal. Ook staat drie keer in de week keuzetijd op het programma. Dan kunnen de kinderen kiezen uit verschillende activiteiten op het gebied van techniek, creativiteit en je eigen talent ontwikkelen. 

In de middaguren gaan we meer “de wereld in”. Bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur doen we dit m.b.v. de principes van de Meervoudige Intelligentie (MI). De kinderen verdiepen zich in de verschillende thema’s door opdracht te kiezen die bij hun passen. De themas van aardrijkskunde en geschiedenis worden afgesloten met een toets die ze op school mogen leren. Over MI kunt u op deze website meer informatie vinden. 

In groep 5 hebben we ook een keer in de drie weken een techniekcircuit. Daarmee beginnen we na de herfstvakantie met behulp van ouders 

 

In groep 5 krijgen de kinderen al een beetje huiswerk mee: 

- spreekbeurt  

- de tafels van vermenigvuldiging 

- leren klokkijken (analoge en digitale klok) 

 

Naast dit leren is er ook aandacht voor de sociaal-emotionele kant, een uitstapje, een workshop, het project met afsluiting enz. 

Maar het belangrijkste is dat we samen zorgen voor een gezellige en een fijne sfeer en dat we veel mogen leren met en van elkaar. 

 

Laatste Nieuws

Koningsspelen
Afsluiting project
Technobiel
Dode Hoek lessen
Sportdag

Uit het fotoboek

20150424_101619 IMG_4476
IMG_1133 20150424_093743