Groep 5a

Welkom op de webpagina van groep 5. 

In groep 5A werkt meester Okke de hele week en op dinsdag komt ook juf Maaike lesgeven.

In de ochtenden zijn we vooral bezig met lezen, rekenen, spelling en taal. Ook staat af en toe een werkuurtje op het programma staan. In deze tijd maken de kinderen eerst hun werk af (vooral rekenen) en dan kunnen ze kiezen uit verschillende activiteiten en opdrachten.

In de middaguren gaan we meer “de wereld in”. Bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur doen we dit m.b.v. de principes van de Meervoudige Intelligentie (MI). De kinderen verdiepen zich in de verschillende thema’s door opdrachtkaarten te kiezen die bij hun passen. De thema’s van aardrijkskunde en geschiedenis worden afgesloten met een toets die ze op school mogen leren. Over MI kunt u op deze website meer informatie vinden.

In groep 5 zijn we ook bezig met het bedenken van een techniekcircuit. Waarschijnlijk gaan we na de herfstvakantie daar mee beginnen.

 

In groep 5 krijgen de kinderen al een beetje huiswerk mee:

- spreekbeurt

- de tafels van vermenigvuldiging

 

Naast dit leren is er ook aandacht voor de sociaal-emotionele kant, een uitstapje, een workshop, het project met afsluiting enz.

Maar het belangrijkste is dat we samen zorgen voor een gezellige en een fijne sfeer en dat we veel mogen leren met en van elkaar.

 

 

Laatste Nieuws

Sportdag
Avondvierdaagse
Deventer schoolvoetbal
Koningspelen
IJsselloop 2018

Uit het fotoboek

20150424_093022 afsluiting kinderboekenweek (3)
kerstdiner (6) IMG_4400