Groep 5/6B
Welkom op de pagina van groep 5/6

In deze groep werken 2 leerkrachten. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat Sasja Veenstra voor deze groep en op de woensdag Ellen Koman.

De ochtenden in groep 5/6 bestaan meestal uit lezen, rekenen, spelling en taal. In de middaguren gaan we dan meer “de wereld in”. Bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur doen we dit m.b.v. de principes van de Meervoudige Intelligentie. De kinderen verdiepen zich in de thema’s op de manier die bij hun past. Dit doen ze door te kiezen uit de opdrachtkaarten die er zijn over dit thema. De thema s van aardrijkskunde en geschiedenis worden afgesloten met een toets die ze op school mogen leren. Over MI kunt u op deze website meer informatie vinden.
Op dit moment hebben we ook af en toe een werkuurtje op het programma staan. In deze tijd maken de kinderen eerst het rekenwerk en de taalles af. Daarna kunnen de kinderen kiezen uit allerhande activiteiten.
In groep 5/6 zijn er ook enkele technieklessen . Hierbij komen ouders de nodige ondersteuning geven. Verschillende technieken komen aan bod, te weten: zagen, timmeren, werken met elektriciteit, weven, armbandjes maken, enz. Natuurlijk zijn er nog meer vakken in groep 5/6, zoals handvaardigheid, tekenen en muzikale vorming.

In groep 5/6 krijgen de kinderen een paar opdrachten voor thuis:

- topografie van Nederland (groep 6)
- boekpromotie (groep 6)
- spreekbeurt (groep 5 en groep 6)
- de tafels van vermenigvuldiging (groep 5)
Naast dit leren is er ook aandacht voor de sociaal-emotionele kant, een uitstapje, een workshop, het project met afsluiting enz.

Maar het belangrijkste is dat we, de kinderen en de leerkrachten, samen zorgen voor een gezellige en een fijne sfeer.

Kortom, uitdaging genoeg in groep 5/6B.

Laatste Nieuws

Sportdag
Avondvierdaagse
Deventer schoolvoetbal
Koningspelen
IJsselloop 2018

Uit het fotoboek

IMG_4416 IMG-20150329-WA0025
IMGP2410 Foto 5