Groep 3A

 

Welkom op de groepspagina van groep 3a.  

In onze gezellige groep 3 zitten 25 leerlingen. 
Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Kalinka er en op donderdag en vrijdag juf Ilonka. 

Groep 3 staat in het teken van het leren lezen.  Op veel verschillende manieren gaan we bezig met het leren lezen. Samen, in de hoeken, op de computer en ook in de bieb. Naast het werken uit de methode Veilig Leren Lezen, lezen we ook strips, informatieve boeken en wordt er ook veel voorgelezen.  

Iedere dag wordt er naast het lezen ook veel aandacht besteed aan het spellen en schrijven van de letters, woorden en zinnen. Door de afwisseling houden de kinderen het plezier in lezen. Door het vele oefenen en herhalen leren de kinderen goed te lezen en te onthouden  

De methode voor rekenen heet Wereld in Getallen. De kinderen leren tot 100 tellen, sommen tot 20 maken, splitsen en rekenen met geld. Ook maken ze kennis met de kalender, dagen van de week en  meten en wegen.  We rekenen ook op de computer en op de tablet.

We werken met verschillende thema's van MI, deze sluiten aan bij de thema's van VLL.  

In groep 3 komen ook de creatieve vakken regelmatig aan de orde. Tekenen, handvaardigheid en muzikale vorming. Deze vakken staan vaak in de middag op het programma en komen ook vaak terug met MI. 
We vinden het erg belangrijk om aandacht te besteden aan de sociaal emotionele ontwikkeling, dit doen we minimaal twee keer per week met praatplaten, waarmee we proberen aan te sluiten bij wat er speelt in de groep.  

In groep 3A hebben de kinderen twee keer per week gym. Op dinsdag en vrijdag.  
Ook zullen we in groep 3 een aantal activiteiten samen gaan ondernemen, waaronder het kabouterpad en de schoolreis. 

Laatste Nieuws

Sportdag
Avondvierdaagse
Deventer schoolvoetbal
Koningspelen
IJsselloop 2018

Uit het fotoboek

opening (1) IMG_1117
afsluiting kinderboekenweek (7) kerstdiner (6)