Groep 3A

Welkom in groep 3

Voor de kinderen en voor de ouders is het een bijzonder moment om naar groep 3 te gaan. We gaan beginnen met het leren van alle letters en Zoem de Bij helpt ons daar gelukkig bij. Verder zijn we druk bezig met de getallen en leren schrijven. De eerste tijd zal het voor de kinderen wennen zijn om na een instructie zelfstandig te gaan werken. Ze zullen enorm groeien in hun leerproces maar zeker net zo hard in hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

In groep 3 staan twee leerkrachten voor de klas. Juf Wendy is tot eind november samen met juf Marlous verantwoordelijk voor de groep. Juf Leonie komt na haar zwangerschapsverlof terug op school, in groep 3. Verder krijgt onze groep regelmatig ondersteuning van juf Tonnie.

De ochtend beginnen we altijd met lezen, sommige kinderen gaan met hun tutor lezen en anderen zoeken lekker een plekje in de klas of op de gang. Daarna is het tijd voor rekenen, spelling en leren lezen met behulp van de methode ‘Veilig leren lezen’. Tussendoor gaan we lekker fruit eten en natuurlijk buiten spelen.

In de middag kan het programma variëren maar zal gevuld zijn met sport&spel, knutselen, keuzetijd, sociaal emotionele oefeningen, muziek of drama. In groep 3 vindt er in de middag nog 2 korte leesmomenten plaats. Deze kunnen bestaan uit een praatplaat, een terugblik op de ochtend (evalueren op je eigen leerdoel) of een korte herhaling. Verder wordt er tussendoor vaak voorgelezen. Kortom een prachtig leerzaam en ontdekkingsvol jaar!


Laatste Nieuws

Koningsspelen
Afsluiting project
Technobiel
Dode Hoek lessen
Sportdag

Uit het fotoboek

P1030189 IMG_0539
IMG_4404 IMG_4450