Groep 3/4 B


Welkom op de groepspagina van groep 3/4B

In deze groep staan er twee leerkrachten voor de klas. Op maandag, dinsdag en woensdag juf Saskia Ellenbroek en op donderdag en vrijdag juf Ilonka Horstman. Verder is er nog ondersteuning door een onderwijsassistent, dit is Tonnie Groeneveld.

In zowel groep 3 en 4 is het lezen erg belangrijk. Hier zijn wij dan ook veel mee bezig. Dit gebeurt meestal in de ochtend. Groep 3 werkt met Veilig Leren Lezen en ook doen we veel leesspelletjes in de klas, maar ook in de hoeken. Groep 4 werkt iedere dag met Estafette en traint zo het technisch lezen.

Ook wordt er in groep 3 en 4 in de ochtend tijd besteed aan rekenen, spelling en taal. Het schrijven gebeurt meestal in de middag. Groep 3 leert de verschillende cijfers en letters te schrijven en groep 4 leert netjes aan elkaar te schrijven en de hoofdletters.

In de middag is er na de lunch vaak tijd om het werk af te maken. Daarna is er keuzetijd. Tijdens de keuzetijd krijgen de leerlingen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen. De leerlingen kunnen dan in de verschillende hoeken werken in de klas of op de gang. Op deze manier kunnen ze bezig met de verschillende vakgebieden op verschillende manieren. Ook komen er door het jaar heen verschillende thema’s van Meervoudige Intelligentie aan bod. De kinderen verdiepen zich in de thema’s op de manier die bij hun past. Dit doen ze door te kiezen uit de opdrachtkaarten die er zijn over dit thema.

In groep 3 en 4 is er ook tijd voor drama, muziek, tekenen en techniek. Meestal sluit dit aan bij het thema en komen er verschillende werkvormen, materialen en doelen aan bod.

Ook trainen we de leerspieren in groep 3 en 4. We gebruiken hierbij de knuffels van de eekhoorn, olifant, dolfijn, aap en Octo de octopus. Meer informatie over de leerspieren kunt u vinden op de website.

Omdat bewegen erg belangrijk is doen we op maandag een bewegingsles met de leerlingen. We proberen het leren dan te combineren met de lesstof (lettertikkertje, spel met vermenigvuldigen). Op donderdag geeft Ben Mullink, onze vakleerkracht voor gym een les aan beide groepen.

Er wordt ook tijd besteed aan sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Een gezellige sfeer in de groep is ook erg belangrijk. 
Een
kabouterpad, sporenpad, verschillende uitstapjes, workshops en projectafsluiting dragen daaraan bij.

Kortom genoeg te beleven, ontdekken trainen, leren en ervaren!Laatste Nieuws

Koningsspelen
Afsluiting project
Technobiel
Dode Hoek lessen
Sportdag

Uit het fotoboek

IMG_4485 kerstdiner (66)
IMG_4438 kerstdiner (75)